piatok, 26 apríla, 2024
9.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom SaS: Deklarácia k zahranično-politickej orientácii Slovenska je neúprimné gesto

SaS: Deklarácia k zahranično-politickej orientácii Slovenska je neúprimné gesto

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Ostentatívne deklarovanie záujmu na jednotnej zahraničnej politike dokazuje, že jednotná zahraničná politika absentuje. Najlepším dôkazom je Andrej Danko, ktorý vytrvalo podmýva slovenskú zahraničnú politiku obdivom k nedemokratickým režimom. Ale aj Peter Pellegrini, ktorý na vylodenie spojencov v Normandii ako jediný štátnik Európskej únie spomínal v Moskve,“ povedali predseda SaS Richard Sulík a podpredsedovia strany Ľubomír Galko a Jana Kiššová.

Podľa SaS je príznačné, že traja najvyšší ústavní činitelia si musia po dlhých rokoch členstva Slovenska v NATO a EÚ toto členstvo deklaratívne pripomínať a potvrdzovať, že nám z neho vyplývajú nejaké záväzky.

„Smutným paradoxom na celej veci je, že k podpísaniu tejto deklarácie došlo v čase, keď vyplávala na povrch informácia, že predseda parlamentu Andrej Danko pozval bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka na oslavy SNP. Už väčší dôkaz nezmyselnosti deklarácie asi nenájdeme. Keď obdobné vyhlásenie podpisoval predchádzajúci prezident Andrej Kiska, mohol to urobiť ešte v naivnej viere, že Robert Fico a Andrej Danko svoj podpis myslia vážne. Dnes už na takúto naivitu nie je dôvod,“ uzavreli liberáli.

 

- Reklama -