SNS chce od 1. 1. 2021 rekreačné poukazy pre všetkých zamestnancov. Novela zákona je už v podateľni NR SR

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Zavedenie rekreačných poukazov bolo veľmi úspešné. Pochvaľujú si ho najmä zamestnanci, znamená podporu cestovného ruchu na celom Slovensku, služby sa majú možnosť vylepšovať aj vďaka nárastu počtu turistov,“ uviedol predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák.

Ako ďalej dodal poslanec SNS Radoslav Baláž, že naším systémom opatrením na rozvoj domáceho turizmu sa inšpirujú aj okolité krajiny. „Predtým sme zaostávali za krajinami V4, teraz sme zastavili klesajúcu tendenciu a sledujeme nárast. Nezaznamenali sme žiadne vypuklejšie problémy, opatrenie sa stretlo s porozumením a prevádzkovatelia sú veľmi spokojní s týmto mechanizmom,“ zdôraznil.

Návrh zákona bol minulý rok prediskutovaný s odborármi a zamestnávateľmi s tým, že v prvej fáze budú rekreačné poukazy zavedené pre zamestnávateľov do 50 zamestnancov a ak sa poukazy osvedčia, zavedú sa pre všetkých zamestnávateľov.

Novela zákona, ktorá je už v podateľni NR SR, zatiaľ počíta s účinnosťou od 1. 1. 2021, takže zamestnávatelia aj štát majú  dostatočne dlhú dobu na nastavenie svojej ekonomiky a interných predpisov, aby zavedenie rekreačných poukazov bez problémov zvládli. Ak bude vôľa, SNS napriek celému spoločenskému spektru je pripravená ich navrhnúť pozmeňovacím návrhom aj od 1. 1. 2020. Všetko závisí od najbližších rokovaní so zamestnávateľmi, odborármi a koaličnými partnermi.

- Reklama -