Rezort školstva prinesie online prenosy z informačných seminárov pre žiadateľov z OP Ľudské zdroje

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

Rezort školstva ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje naďalej hľadá možnosti ako uľahčiť žiadateľom proces prípravy projektov. Jednou z možností ako podporiť potenciálnych žiadateľov a zvýšenie kvality predkladaných projektov je zabezpečenie transparentných a dostupných informácií pre čo najširší počet možných žiadateľov.  

Ministerstvo preto zabezpečí online prenos z informačných seminárov pre žiadateľov. Na informačných seminároch je predstavená konkrétna výzva a žiadatelia majú možnosť získať informácie o podmienkach poskytnutia príspevku, napr.  informácií o oprávnených cieľových skupinách, oprávnených činnostiach, oprávnených a neoprávnených výdavkoch, spôsobu financovania projektu, merateľných ukazovateľoch, ako aj informácie k tvorbe rozpočtu a pod.

Najbližší informačný seminár bude k výzve „Skvalitnenie prípravy budúcich pedagogických a odborných zamestnancov, ktorá je určená pre verejné a štátne vysoké školy. Seminár sa uskutoční v pondelok 5. augusta 2019 v Bratislave o 13:00 hod. vo Vedeckom parku UK, Ilkovičova 8. Záujemcovia o osobnú účasť na seminári sa môžu prihlásiť tu: prihláška na informačný seminár.

Online prenos z informačného seminára je novinkou určenou pre tých záujemcov, ktorí sa podujatia nemôžu zúčastniť osobne. V prípade záujmu sa môžete prihlásiť TU. Všetkým prihláseným bude poslaný na email link, na ktorom bude online prenos dostupný.

Už o deň neskôr, v utorok 6. augusta 2019 od 9:30 hod. sa na rovnakom mieste uskutoční aj informačný seminár k výzve „Podpora zlepšovania študijných výsledkov a kompetencií žiakov“. Táto výzva je určená pre mimovládne/neziskové organizácie. Záujemcovia o osobnú účasť na seminári sa môžu prihlásiť tu: prihláška na informačný seminár.

Vytvorené záznamy z oboch online prenosov bude následne zverejnené na YouTube kanáli OP Ľudské zdroje a naďalej tak poslúžia všetkým potenciálnym žiadateľom. Záznam bude zverejnený len do termínu uzavretia výzvy.

Informácie o všetkých vyhlásených výzvach na predkladanie projektov v rámci OP Ľudské zdroje v gescii rezortu školstva, vrátane termínov ďalších informačných seminárov nájdete tu: https://www.minedu.sk/14820-sk/vyzvy-na-predkladanie-dopytovo-orientovanych-projektov/.

- Reklama -