Poltársky okres dostane viac ako milión eur, rozhodol kabinet

0
Na snímke zľava podpredseda vlády SR aminister životného prostredia SR László Sólymos, predseda vlády SR Peter Pellegrini a podpredseda vlády SR Richard Raši počas výjazdového rokovania vlády v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár 27. augusta 2019. (Autor: TASR)

Pôvodne avizovaný milión eur vláda zvýšila ešte o ďalších 110.000 eur.

„Naviac bol schválený príspevok pre mesto Poltár na základe požiadavky primátorky Martiny Brisudovej na rekonštrukciu komunikácií a kanalizáciu na ceste k zamýšľanej kompostárni,“ konkretizoval podpredseda vlády Richard Raši s tým, že na tento účel vláda pridala okresu 60.000 eur.

Ďalších 50.000 eur nad rámec pôvodného príspevku kabinet vyčlenil pre Kokavu nad Rimavicou. Jej samospráva dostane tieto prostriedky na rekonštrukciu interiéru budovy obecného úradu, ktorý je využívaný aj na spolkovú a kultúrnu činnosť.

Z pôvodnej sumy milión eur bude najvyššou hodnotou podporená obec Málinec, ktorá dostane 105.000 eur na rekonštrukciu kultúrneho domu. Kokava nad Rimavicou získa 95.000 eur na rekonštrukciu miestnych komunikácií.

Do Uhorského pôjde 73.000 eur na výstavbu multifunkčného ihriska a do Kalinova 70.000 eur na rekonštrukciu základnej školy. Celkovo získa podporu 43 samospráv a rôznych subjektov.

Podľa Rašiho je Poltársky okres špecifický v tom, že výrazné čerpanie regionálneho príspevku aj európskych peňazí, ktoré sú preň vyčlenené, začalo až tento rok.

„Čerpanie regionálneho príspevku sa zvýšilo o 270 percent oproti minulým rokom, a takisto eurofondové prostriedky sa čerpali o 100 percent viac, ako tomu bolo za dva predchádzajúce roky,“ konkretizoval Raši.

- Reklama -