Danko (SNS): SNS v koalícii drží slovo, nie je tu priestor pre politické „harakiri“. Rekreačné poukazy budú predvolebnou témou

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

„Na nejednotnosť klubu Mostu – Híd si musíme zvykať stále viac a nie je to prvýkrát, čo nepodporil dohodnuté zákony. Spoločnosť je pod tlakom rôznych udalostí, a práve preto ako predseda NR SR mám klásť dôraz na to, aby sme prijímali zákony a nimi pomáhali ľuďom. Keďže pán Érsek nemá vzťah k cestovnému ruchu, tak preto nechcel navrhnúť toto ministerstvo pre cestovný ruch, pritom je to kvalitne urobený zákon,“ vysvetlil predseda parlamentu.

Problém rekonštrukcie internátov a nemocníc nás trápi všetkých, plesne v nemocniciach sú ale stále. Preto je potrebné prijímať zákony namiesto fotenia plesní a hádzania úsmevov. „Keďže som človek z praxe, tak presadzujem také zákony, aby sa napr. rýchlejšie dali opraviť spomenuté nemocnice,“ zdôraznil.

Most-Híd nepodporil ani rekreačné poukazy, aby dovolenka na Slovensku bola dostupnejšia pre všetkých. Rekreačné poukazy je odmena bez odvodov a daní. Všetci, ktorí pracujú by mali svojim zamestnávateľom vysvetľovať, že je to dobrá forma odmeny, tak ako aj športový poukaz. „Prosím, aby si to zamestnávatelia a živnostníci naštudovali. Boris Kollár so SaS a OĽaNO hlasovali proti rekreačným poukazom. Títo ľudia skrátka nechcú, aby mali zamestnanci v menších firmách a živnostníci rekreačné poukazy. My z tejto témy neustúpime. Dôkazom sú čísla, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR. Za celý minulý kalendárny rok to bolo 15 mil. prenocovaní a za mesiac august to bolo 2,5 mil. ubytovaní a ľudia prestali načierno ubytovávať,“ uviedol predseda SNS Andrej Danko s tým, že viac peňazí sa vráti tak do štátneho rozpočtu.

SNS v koalícii drží slovo, nie je tu priestor pre politické „harakiri“. „SNS bola celý čas serióznym partnerom, podporí aj rozpočet s určitými výhradami z našich ministerstiev. Je škoda, že politická strana Most – Híd pristupuje takýmto spôsobom na konci volebného obdobia, že nezahlasuje za dobre pripravené zákony,“ dodal na záver predseda SNS.

- Reklama -