Danko (SNS): Voľby by mali byť férovým bojom programov, občanom želám zodpovedné rozhodovanie

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020. Vyhlásil to dnes predseda parlamentu Andrej Danko. „Tak ako som avizoval, by som Vám rád oznámil, že som dnes podpísal vyhlásenie volieb do Národnej rady Slovenskej republiky, ktoré sa budú konať 29. februára 2020,“ uviedol v úvode príhovoru, ktorý zverejnil na facebookovej stránke Národnej rady SR. Počnúc zajtrajším dňom sa tak začína na Slovensku politická kampaň.

Voľby majú byť bojom programov a toho najlepšieho, čo dokážu strany ponúknuť voličom. Preto šéf parlamentu vyzval politické subjekty, aby vo voľbách bojovali čestne. „Chcel by som požiadať politické strany a ich lídrov o férový politický zápas,“ zdôraznil.

Občanov zasa vyzval, aby sa zaujímali o budúcnosť Slovenska a volili zodpovedne. „Váš hlas rozhodne o tom, akú pozíciu bude mať Slovensko v nadchádzajúcich štyroch rokoch. Prosím, nedovoľte, aby Váš hlas vo voľbách 29. februára 2020 prepadol,“ doplnil predseda národnej rady.

Vyhlásené voľby budú v poradí ôsmimi voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky po vzniku samostatnej Slovenskej republiky. Voliči budú môcť odovzdať svoj hlas vybranej politickej strane alebo koalícii od siedmej hodiny ráno do 22. 00 hod. večer.

Predseda Národnej rady SR zároveň určil lehotu pre starostov obcí a primátorov miest na utvorenie volebných okrskov a určenie volebných miestností. Dátum stanovil na 29. november 2019. Šéf parlamentu Andrej Danko vyslovil želanie, aby starostovia a primátori pri určovaní volebných miestností prihliadali v prvom rade na záujem voličov a dostupnosť volebných miestností aj pre handikepovaných spoluobčanov.

Politickým stranám a koalíciám, ktorých kandidátne listiny budú zaregistrované, určil lehotu na delegovanie člena a náhradníka do okresnej a do okrskovej komisie do 8. januára 2020.

- Reklama -