piatok, 26 apríla, 2024
15.9 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: Začína sa zimná sezóna v Tatrách, turistov opäť privíta jedinečný ľadový...

Most-Híd: Začína sa zimná sezóna v Tatrách, turistov opäť privíta jedinečný ľadový dóm

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Jedinečná atrakcia svojho druhu nielen na Slovensku je tento rok inšpirovaná Katedrálou Notre–Damme v Paríži. Vznikala pod rukami hlavného staviteľa Adama Bakoša, ktorý na ňu použil neuveriteľných 225 ton ľadu. Umelecké dielo leží v  nadmorskej výške 1.285 m.n.m.  a každoročne priláka tisícky domácich a zahraničných turistov. 

„Som veľmi rád, že aj tento jedinečný a krásny symbol Tatier môžem spojiť s ďalším pozitívnym konštatovaním. A to, že cestovnému ruchu na Slovensku sa darí. Viem, že je za tým veľa práce a úsilia všetkých subjektov v cestovnom ruchu, preto aj ministerstvo dopravy bude naďalej vytvárať také podmienky, aby k nám turisti nielen prichádzali, ale sa aj radi vracali,” povedal minister dopravy a výstavby Arpád Érsek.

Tatranský ľadový dóm má dosah na cestovný ruch nielen priamo na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, ale profitujú z neho aj okolité obce a mestá ako Kežmarok, Levoča či  oblasti ako Bachledova dolina.

Rezort dopravy každoročne podporuje  činnosť krajských a oblastných organizácií cestovného ruchu a turistických informačných centier formou dotácií. V roku 2019 pre 41 organizácií cestovného ruchu smerovala podpora vo výške viac ako 6, 4 mil. Eur.

Zámerom poskytovania dotácií je podpora zmysluplných projektov a aktivít cestovného ruchu, lepšia kooperácia subjektov pôsobiacich v oblasti poskytovania služieb v jednotlivých regiónoch Slovenska. Cieľom je predovšetkým zvýšenie kvality v oblasti cestovného ruchu v turistických destináciách, čo vo všeobecnosti prináša ekonomický profit.

Zdroj: ministerstvo dopravy

 

- Reklama -