Ministerstvo školstva: IUVENTA pomôže zmapovať situáciu nezamestnaných mladých ľudí z vidieckych oblastí

0
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SK (Autor: minedu.sk)

Táto priamo riadená organizácia rezortu školstva včera hostila prvé projektové stretnutie manažmentu projektu s názvom „Rural NEET Youth Network: Modeling the risk underlying rural NEETs social exclusion“ (RNYN) – sieť zameraná na zmapovanie rizík, ktoré spôsobujú sociálne vylúčenie mladých ľudí z vidieckych oblastí, ktorí sa už nevzdelávajú, ale ani nepracujú. Aktivity medzinárodnej siete v rámci projektu sa prioritne zameriavajú na krajiny, ktoré vykazujú vyššiu mieru nezamestnaných takýchto mladých ľudí.

V rámci projektu vznikne multidisciplinárna sieť odborníkov z krajín EÚ, ktorá vytvorí výskumnú metodológiu a umožní porozumieť sociálnemu vylúčeniu spomenutej kategórie mladých ľudí z vidieka a komparatívna štúdia, ktorá vytvorí ich profily z celej Európy a umožní zadefinovať nápravné opatrenia v tejto oblasti.

Prostredníctvom projektu budú vytvorené a podporené výskumné kapacity, ktoré sa zameriavajú na problematiku týkajúcu sa nezamestnanej mládeže a mládeže vo všeobecnosti. Študenti PhD. štúdia a začínajúci výskumníci budú podporení v rámci mentoringového programu, tréningových škôl, aktívnej účasti na workshopoch a konferenciách, s možnosťou zúčastniť sa na krátkodobých výskumných pobytoch, čo podporí rast výskumných kapacít v oblasti mládeže aj na Slovensku.

- Reklama -