SNS: D. Tittel a T. Jančula: Športovci majú našu podporu, aby mohli slobodne vykonávať profesionálnu športovú činnosť

0
Dušan Tittel (Autor: TASR)

„Zákon o športe je prijatý 4 roky a vďaka nemu ide do športu viacej peňazí, no súčasne to nestačí na rast a výchovu mužstiev. Kluby trápi neistota, preto sme pripravili novelu, ktorá upravuje zmluvnú voľnosť pracovných vzťahov. To znamená, že športovci si môžu vybrať, či budú mať vzťah so zväzom alebo klubmi na živnosť alebo na pevný pracovný pomer. Snažíme sa vytvárať dobré podmienky pre šport. Uľahčil by sa im výber, akým spôsobom budú spolupracovať so športovými klubmi či zväzmi,“ avizoval poslanec SNS Dušan Tittel spolu so zástupcami Iniciatívy slovenského profesionálneho športu, ktorí podporujú túto legislatívnu zmenu.

„Hral som futbal a bol som živnostníkom, nemal som problém s fungovaním. Kluby sú konfrontované so situáciou na otvorenom trhu, preto chcú kvalitný produkt pre fanúšikov, najmä aby neodchádzali do zahraničia kvôli lepším finančným ohodnoteniam,“ vysvetlil Dušan Tittel s tým, že hokejista má lepšie finančné podmienky v zahraničí, ale nemusia byť aj hráčske. „Predstavitelia sa pravidelne stretávajú a diskutujú na témy profesionálneho športu a do budúcnosti sa bude ich iniciatíva rozširovať,“ dodal poslanec SNS.

Richard Lintner ako jeden zo zástupcov uviedol, že predstavujú autority v športovej praxi a malo by to viac rezonovať vo verejnosti. „Prišli sme spoločne podporiť túto novelizáciu. V športe je to zložité a nie je jednoznačné vyhodnotiť závislosť pracovného vzťahu alebo jeho nezávislosť. Z bežnej praxe krok podporujeme, aby športovci mohli slobodne vykonávať profesionálnu športovú činnosť.“

- Reklama -