piatok, 19 apríla, 2024
3.3 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Vláda mafie ukončuje svoje parlamentné pôsobenie pošliapaním základných práv opozície

OĽANO: Vláda mafie ukončuje svoje parlamentné pôsobenie pošliapaním základných práv opozície

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Predkladanie návrhov zákonov na zlepšenie Slovenska k lepšiemu je naše základné ústavné právo. Je to naša úloha, za ktorú sme platení. 26. 11. však jedným hlasovaním na návrh predsedu Smeru, poslanca Roberta Fica, ktorý na Slovensku spôsobil marazmus, nám poslanci vládnej koalície zobrali toto základné právo. Tento útok na naše základné práva je bezprecedentný.

Robert Fico zároveň 26. 11. pri zdôvodnení svojho návrhu vyradiť opozičné návrhy zákonov z rokovania NR SR dvakrát klamal. Prvýkrát klamal, keď povedal, že navrhuje presunúť naše návrhy na ďalšiu schôdzu, hoci veľmi dobre vedel, že ďalšia schôdza neexistuje. Druhýkrát klamal, keď hovoril, že parlament potrebuje dostatok času na prerokovanie zákona o štátnom rozpočte. Je to obludné klamstvo, pretože čas na prerokovanie tohto zákona bol presne vymedzený na piatok od 9:00 hod. až dovtedy, kým sa neprerokuje. Je to neuveriteľná hanba a pošliapanie našich základných práv.

Igor Matovič, predseda hnutia OĽANO

 

- Reklama -