sobota, 20 apríla, 2024
7.8 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: V Pezinku postavili parkovisko pre cestujúcich vlakom

Most-Híd: V Pezinku postavili parkovisko pre cestujúcich vlakom

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Čoraz viac ľudí chápe, že dochádzať do Bratislavy verejnou osobnou dopravou je oveľa pohodlnejšie, ekologickejšie a bezpečnejšie ako cesta autom. Projekty záchytných parkovísk budovaných z eurofondov sú súčasťou našej stratégie dostať ľudí z áut do prostriedkov hromadnej dopravy. V Pezinku dnes otvárame prvé parkovisko zo štyroch plánovaných v Operačnom programe Integrovaná infraštruktúra,“ povedal minister A. Érsek.

Parkovisko v Pezinku je vybudované na spevnenej oplotenej ploche, ktorá je osvetlená vonkajším osvetlením a monitorovaná kamerovým systémom. Celková kapacita je 299 parkovacích miest vrátane 12 miest pre osoby so zdravotným postihnutím. Parkovisko stojiská pre 45 bicyklov z toho je 25 stojanov pod prístreškom. Súčasťou je informačný systém s informáciami o odchode vlakov a technologický objekt s náhradným zdrojom elektrickej energie. Parkovisko je prepojené s nástupiskom železničnej stanice cez predĺžený podchod s výťahom, ktorý zabezpečuje mimoúrovňový príchod na ostrovné nástupisko.

Na výstavbu prispeje 2,15 miliónmi eur Európska únia cez Operačný program Integrovaná infraštruktúra. Ďalšie záchytné parkoviská financované z eurofondov sú plánované v Ivanke pri Dunaji, Nových Košariskách a Zohore. Najbližšie k otvoreniu má parkovisko v Ivanke pri Dunaji.

Zdroj: ministerstvo dopravy

 

- Reklama -