SaS: Robert Fico považuje prokuratúru a políciu za svoje slúžky

0
Rober Fico (Autor: TASR)

„Robert Fico sa v relácii Ide o pravdu vyjadril ako všemocný pán orgánov v trestnom konaní. Vymýšľal si bludy o tom, ako prokuratúra pracuje a ako by mala pracovať – teda pre neho a jeho organizovanú skupinu. Nehorázne však klame, keď hovorí, že ak niektorý jednotlivý prokurátor nekoná na ochranu jeho organizovanej skupiny a jeho osobne, treba ho považovať za zaujatého voči nemu,“ uviedol poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik.

Predseda Smeru sa podľa liberálov snaží prostredníctvom politického tlaku ovplyvniť výsledok jeho trestného stíhania za schvaľovanie extrémizmu, a to aj tým, že spochybňuje možnosť, že prokuratúra dokáže konať ako nezávislý orgán. „Kde však bol Robert Fico, keď sa zistilo, že mafián Marian Kočner má priamo alebo prostredníctvom svojej volavky omotaných dvoch zo štyroch najdôležitejších ľudí na Generálnej prokuratúre SR? Hovoril vtedy o tom, že existuje neprimerané ovplyvňovanie fungovania prokuratúry? To mu nevadilo?“ pýta sa Alojz Baránik.

Strana SaS je pripravená urobiť jednoznačný koniec s ovládnutím politiky, prokuratúry, polície a súdov organizovaným zločinom.

- Reklama -