štvrtok, 28 marca, 2024
12.2 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Zásah NAKA v NDS nás neprekvapuje. OĽANO dlhodobo poukazuje na zlé...

OĽANO: Zásah NAKA v NDS nás neprekvapuje. OĽANO dlhodobo poukazuje na zlé manažovanie a korupciu pri výstavbe tunela Višňové

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Namiesto maximálnej súčinnosti NDS a zhotoviteľa a akcelerácii prác začal štát potichu pripravovať súťaž na nového zhotoviteľa. Nakoniec priletel Érsek a Pellegrini na vrtuľníku do Višňového a zahrali divadlo, ako dodávateľ Salini Impregilo – Dúha nedokáže dielo dokončiť, na základe čoho  zhotoviteľa „vykúpili“ zo stavby nevýhodnou zmluvou za 25 miliónov eur.

V zmluve sme platili za rôzne činnosti duplicitne, alebo sme „odkupovali“ od zhotoviteľa materiál, ktorý už raz bol z verejných zdrojov zaplatený. Bol vykonaný scan technického stavu tunela za viac ako 200-tisíc eur, ktorého výsledok dodnes nebol zverejnený. Údajne je tunel na tom zle po technickej stránke. Aj dnes dochádza pod vplyvom geologických faktorov a počasia k degradácii zle zabezpečeného diela.

V hnutí OĽANO sme na tlačovej konferencii upozornili aj na vyhodených 235 tisíc eur za mreže, ktoré sú inštalované na portáloch tunela. Aj v súčasnosti NDS na priamo objednáva predražené geologické práce a zadáva ich firmám, ktoré sú personálne prepojené.

Na základe našich zistení sa domnievame, že pri tomto diele dochádza k trestnému činu nehospodárneho nakladania s verejnými zdrojmi a korupcii. Preto nás neprekvapuje dnešný zásah NAKA v NDS v súvislosti s výstavbou tunela Višňové. Obohacovanie sa politických nominantov na úkor života ľudí trpiacich v zápchach je morálne dno a výsledok úpadku štátu, ktorý riadi mafia. 

Budeme pozorne sledovať, ako sa celá situácia bude ďalej vyvíjať.

 

- Reklama -