piatok, 26 apríla, 2024
14.5 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom Most-Híd: reVÍZIA 2020 je aktualizáciou Občianskej vízie 2016

Most-Híd: reVÍZIA 2020 je aktualizáciou Občianskej vízie 2016

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

„Boli sme dobrou voľbou dávno pred tým, než sa toto slovné spojenie stalo politickým klišé a do ďalších rokov budeme lepšou voľbou pre každého, komu záleží na Slovensku, jeho občanoch a užšej spolupráci väčšiny s menšinami,“ povedal Béla Bugár. Most-Híd je podľa neho presvedčený, že miera kvality demokracie je priamo úmerná od kvality života každého jednotlivca, ochrany právneho štátu a garancie práv menšín. Preto naďalej bude strana hájiť záujmy regiónov, národnostných menšín a komunity nepočujúcich.

reVÍZIA 2020 nie je zbierka volebných sloganov. Obsahuje sľuby, ktoré budú realizovateľné v budúcej vláde. „Demokratická vízia Slovenska je postavená na spolupráci a zodpovednosti. Zásadou Mosta-Híd je politika malých krokov, čomu zodpovedá aj jeho volebný program, ktorý je realistický a splniteľný. Nevznikol za zeleným stolom, ale vychádza z praxe,“ vyhlásil podpredseda strany Ábel Ravasz.

Predstavitelia strany Most-Híd ešte v decembri postupne a podrobne predstavili jej priority:

– Most k rozvoju regiónov a infraštruktúry, silné samosprávy s vytvorením nového fondu po vzore envirofondu, trvalo udržateľný vidiek, reforma systému poskytovania dotácií a podpora malých farmárov

– Most k rozvoju menšín

rovnosť štátotvorného národa a autochtónnych národností v Ústave SR, prijatie zákona o postavení národnostných menšín, legislatívna definícia pojmu národnostného školstva, zmena metodiky vyučovania slovenského jazyka na národnostných školách, uznanie maďarského jazyka ako regionálneho úradného jazyka na území južného Slovenska,

novela zle nastaveného zákona o štátnom občianstve bude podmienkou vstupu strany do vlády

– Most k občanom

Starostlivosť o rodiny a seniorov

Most-Híd je zárukou európskeho a demokratického Slovenska. Bez etnického napätia, bez politického extrémizmu a bez devastujúceho nacionalizmu.

MH

 

- Reklama -