Danko (SNS): Portugalsko je inšpirujúce. V oblasti cestovného ruchu a výstavby infraštruktúry sa máme čo učiť

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Portugalsko je podľa predsedu parlamentu Andreja Danka príkladným štátom, ktorý si vie uctiť svoju históriu aj jej hrdinov. „V mene našej delegácie som vyjadril veľkú úctu portugalskému národu. Na každom kroku tu vidno, ako si ctia svojich národných buditeľov,“ povedal v úvode. Nie nadarmo mu totiž hovoria aj krajina moreplavcov.

Cestovanie aturizmus má totiž Portugalsko podľa neho vo svojej základnej DNA. „Diskutovali sme aj o cestovnom ruchu, odnášam si so sebou množstvo inšpirácie, ktoré by som chcel pretaviť aj do reálnych krokov na Slovensku,“ doplnil šéf parlamentu.

Vzťahy a politický dialóg medzi štátmi sú dlhodobo na vysokej úrovni, čo dokazuje aj vzájomná spolupráca na rôznych úrovniach mimoparlamentnej aj parlamentnej kooperácie. „Portugalsko podporilo Slovensko počas nášho vstupu do Schengenu aj pri predsedníctve v Rade Európy. Onedlho to bude práve Portugalská republika, ktorá prevezme štafetu. Predsedovi parlamentu som preto povedal, že Slovenská republika bude jeho spoľahlivým a dôveryhodným partnerom v prípadných rokovaniach,“ vyhlásil predseda Národnej rady SR Andrej Danko na pôde portugalského parlamentu.

Súčasťou oficiálneho pracovného programu šéfa parlamentu s delegáciou je aj návšteva pútnického miesta Fatima, ktorá je naplánovaná na utorok.

 

- Reklama -