Bratislava: Vo vrakunskom Pentagone už stojí dočasná policajná stanica

0
Bratislava (Autor: TASR)

„Na poriadok a bezpečnosť ľudí v okolí Pentagonu budú od dnešného dňa dozerať mestskí policajti priamo na mieste. Policajná stanica v tejto lokalite má svoje opodstatnenie a verím, že prinesie svoje výsledky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. 

Nepretržitý výkon služby v okolí Pentagonu bude zabezpečený dvojčlennými hliadkami  a doplnkovými hliadkami so psami. „Začiatkom augusta sme rokovali aj s riaditeľom OR PZ v Bratislave II o navýšení počtu hodín pre hliadky štátnej polície v okolí Pentagonu. Už aj v súčasnosti tu funguje spolupráca so štátnou políciou, ktorá tu má za mesiac 10 služieb po 6 hodín,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner.  

Starosta mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc zabezpečil v lokalite posilnenie kamerového systému a zriadenie 24 – hodinovej ochrany verejného priestoru prostredníctvom SBS služby. V priebehu septembra budú v blízkosti obytného domu Pentagon inštalované polopodzemné kontajnery, ktoré napomôžu väčšej čistote a poriadku. 

Posilnená prítomnosť mestských a štátnych policajtov v lokalite Pentagon už dnes prináša výsledky v podobe častejšieho riešenia zistených porušení zákona respektíve VZN, väčšieho pocitu bezpečia a spokojnosti obyvateľov danej lokality či väčšej flexibilnosti policajtov riešiť porušenia zákona priamo na mieste. Zvýšená prítomnosť policajtov pôsobí aj preventívne. Štatistiky policajného zboru ukazujú, že za prvých osem mesiacov v roku 2017 klesol počet trestných činov o 28% v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2016. 

 

- Reklama -