Jurinová, (OĽaNO): Som pripravená urobiť zo žilinskej župy lepšie miesto pre život

0
Erika Jurinová (Autor: SITA)

Kandidátka na predsedníčku ŽSK Erika Jurinová z hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) spolu s kandidátmi na poslancov vytvorili spoločný tím, ktorý je dostatočne húževnatý a odhodlaný uskutočniť potrebné zmeny vo fungovaní ŽSK. „Náš program je programom väčšej starostlivosti o Žilinský kraj a najmä ľudí, ktorí v ňom žijú. Vedie k zodpovednému rozdeľovaniu financií nie podľa straníckeho trička, ale podľa akútnosti problému. Kraj musí patriť ľuďom a nie politickej strane a jej sponzorom,“ tvrdí kandidátka na županku Erika Jurinová. „Pre mňa je dôležitým momentom, že sme ukázali, že vieme spolupracovať aj v takejto širokej koalícii.“

Kandidátmi koalície sú pracovití ľudia so skúsenosťami v rôznych oblastiach – lekári, učitelia, starostovia, živnostníci, zamestnanci, poslanci samospráv, občiansky aktivisti. Najmä však ide o ľudí ochotných pracovať v prospech lepšieho života ľudí v kraji a riešiť reálne problémy, ktoré trápia ľudí v jednotlivých regiónoch.

„Som pripravená urobiť zo žilinskej župy lepšie miesto pre život. Nastal čas, aby sa všetky regióny kraja cítili rovnocenne a bolo to cítiť aj na ich rozvoji,“ poznamenala E. Jurinová. „Župa nesmie míňať peniaze na predražené CT-čka, musíme skvalitniť poskytovanú zdravotnú starostlivosť. Vzbudíme záujem detí o prípravu na povolanie v kvalitných stredných školách a budeme rozvíjať najmä tie odbory, ktoré nájdu uplatnenie na pracovnom trhu. Pripravíme tiež zmeny v sociálnej oblasti a konečne rozbehneme kvalitné riešenia v oblasti dopravy, opráv ciest, ktoré sú v našom kraji v katastrofálnom stave,“ pokračovala poslankyňa OĽANO.

„Viac ako rok sme tvrdo pracovali na postavení slušnej alternatívy voči vládnemu zlepencu. Teraz už ju máme a verím, že v Žilinskom kraji budeme úspešne realizovať volebný program našej koalície,“ poznamenal krajský predseda SaS a kandidát na poslanca Milan Laurenčík.

„Slušné demokratické strany v tomto regióne vždy prirodzene spolupracovali už aj v minulosti. Dohodu urýchlila aj osobnosť kandidátky na županku Eriky Jurinovej. Je to poctivá bojovníčka za spravodlivosť, a takýchto ľudí potrebujeme nielen v parlamente, ale aj v regionálnej politike,“ doplnil ďalší z kandidátov Ľubomír Steiniger, krajský predseda KDH.

- Reklama -