Juraj Droba: Frešo sa chváli rovnako ako Kotleba, ale župa chátra

0
Juraj Droba (Autor: TASR)

Tento „úspech“ podľa neho Frešo dosiahol iba za cenu utlmovania investícií. Župa síce znižovala dlh, ale zároveň sa nerozvíjala. „Keby sme sa pozreli na stav všetkých budov, ktoré má župa na starosti, asi by sme zistili, že na tom až tak vynikajúco nie sme. Je nezmysel chváliť sa tým, ako sme ušetrili, keď nám cez strechu zateká. Úplne rovnako sa v Banskej Bystrici chváli aj Kotleba,“ myslí si J. Droba.

Zadlženie župy navyše znova vyskočí vyššie, keďže krajskí poslanci v decembri schválili úver 21 miliónov eur, určený práve na investičné výdavky.

„Oveľa efektívnejšie je starať sa napríklad o školy priebežne, a nie raz za osem rokov. A úplne náhodou sa investície schvaľujú v čase tesne pred voľbami,“ hovorí J. Droba.  

„Je veľa objektov, ktoré chátrajú a čakajú na opravy. Župa ich dlhodobo zanedbávala, to naozaj nie je dôvod na pochvalu. Tú by si zaslúžilo efektívne hospodárenie, zníženie prezamestnanosti úradníkov a investície z takto usporených peňazí,“ uzatvoril kandidát na župana za SaS Juraj Droba. 

- Reklama -