Minister Plavčan: Naše školstvo je potrebné neustále rozvíjať a zlepšovať

0
Minister školstva Peter Plavčan (SNS) (Autor: TASR)

„Po zrelej úvahe som sa rozhodol abdikovať z postu ministra školstva, pretože to, čo sa dialo v posledných dňoch, prekročilo všetky medze a ja potrebujem chrániť svoju rodinu, a tak isto aj Slovenskú národnú stranu, ktorá ma nominovala do funkcie,“odôvodnil svoje rozhodnutie minister Plavčan.

„Vo funkcii som chcel docieliť, aby naše deti a naši učitelia boli v školách spokojnejší. Mojím cieľom bolo spraviť v školstve čo najviac dobrého a odpolitizovať ho, pretože v minulosti bolo neustále témou politického boja,“ vyjadril sa minister a dodal, „nášmu školstvu je totiž potrebné venovať sa odborne a neustále ho rozvíjať a zlepšovať.“

Minister tiež v závere vyhlásenia zhodnotil svoje pôsobenie vo funkcii.  Ako sám povedal, za rok a pol sa mu podarilo naštartovať viaceré procesy, ktoré smerujú k základnej vízii rozvoja školstva, navýšil samotný rozpočet rezortu a podarilo sa mu zvýšiť platy učiteľov tak, ako nikomu predtým. Vyjadril želanie, aby tento proces pokračoval aj ďalej, pretože učitelia si to zaslúžia. „Veď vychovávajú naše deti a tie musia byť dobre vzdelané,“ dodal minister.

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Peter Plavčan formálne ukončí vykonávanie svojej funkcie po tom, ako jeho demisiu prijme prezident SR, ktorému demisiu doručí v najbližších dňoch.

- Reklama -