SNS žiada, aby sa materstvo, rodičovstvo a rodinná politika stala prioritou tejto vlády

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

SNS je presvedčená, že Slovensko namiesto podpory niekedy zvláštnych prejavov sexuálnych menšín potrebuje novú koncepciu rodinnej a demografickej politiky. Z tohto dôvodu, ako povedal predseda poslaneckého klubu SNS Tibor Bernaťák: „V súlade s programovým vyhlásením vlády predložíme do NR SR návrh zákona o posudzovaní vplyvov na rodinu a manželstvo, ktorý bude zahŕňať vytvorenie tzv. rodinnej doložky v legislatívnom procese a rovnako iniciatívne predložíme našim koaličným partnerom návrh na vytvorenie Rady vlády pre rodinu a demografický rast.“

SNS so znepokojením sleduje trend klesajúcej pôrodnosti a sociálne znevýhodnenie mnohopočetných rodín. Predstavitelia SNS sa jednotne zhodujú. „Spoločensky preferovaným ideálom musí zostať funkčné manželstvo a rodina. Sme si vedomí, že nie každému sa podarí žiť z rôznych dôvodov tento ideál, preto samozrejmosťou musí byť aj podpora tehotným matkám, slobodným mamičkám ako aj akýmkoľvek matkám v núdzi.“ uviedol Bernaťák.

SNS očakáva, že vznik Rady vlády pre rodinu a demografický rast môže byť prvým krokom na ceste ku reálne rodinnej a demografickej politike na Slovensku. Rovnako Zákon o posudzovaní vplyvov na rodinu a manželstvo a  rodinná doložka sa môže stať efektívnym opatrením s veľkou symbolickou hodnotou. “Jej prijatie bude zreteľným signálom, že akákoľvek vláda nemôže prijímať ekonomické a finančné opatrenia, ktoré pôjdu proti rodine,” dodala Smolíková.

Bratislava, dňa 19. 08. 2017

 

- Reklama -