štvrtok, 28 marca, 2024
17.7 C
Bratislava
Úvod Politika Politici voličom OĽANO: Stanovisko k výrokom Slovenskej národnej strany na adresu poslankyne Veroniky Remišovej

OĽANO: Stanovisko k výrokom Slovenskej národnej strany na adresu poslankyne Veroniky Remišovej

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti teší, že SNS hodnotí prácu našej poslankyne Veroniky Remišovej o rozhadzovaní 600 miliónov eur určených na vedu a výskum, ako vysoko precízne analytické materiály. Zároveň vítame, že strana SNS tieto materiály a prácu Veroniky Remišovej v ničom nespochybňuje a očakávame teda, že za všetky prešľapy a zlyhania v rezorte školstva vyvodí Andrej Danko osobnú zodpovednosť.

Na druhej strane je nám ľúto, že SNS nechápe, že informácie, ktoré prináša poslankyňa Veronika Remišová, sú z verejne dostupných zdrojov a každý, kto má odvahu a odhodlanie si ich môže vyhľadať a pospájať. Veronika Remišová aj pred vstupom do politiky písala analytické blogy s vysokou úrovňou odbornosti a faktov. Je to zdĺhavá a náročná činnosť, ktorú hnutie oceňuje, pretože naša poslankyňa Veronika Remišová sa dlhodobo snaží o očistu verejného života. Aj jej zásluhou padol minister hospodárstva za SMER Pavol Pavlis, otvárala závažné kauzy strany SMER, za jej prácu v oblasti eurofondov na ňu útočí a osočuje ju aj podpredseda Národnej rady za stranu SMER Martin Glváč.

SNS sa len snaží prekryť svoj obrovský škandál v oblasti eurofondov tým, že útočí na všetkých od rektorov univerzít cez poradcov premiéra až po hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti.

Hnutie OĽANO však naďalej žiada, aby za tento historicky najväčší škandál, ktorý Slovensko práve prežíva, bola vyvodená zodpovednosť a SNS odišla z rezortu školstva.

 

- Reklama -