Bratislavský samosprávny kraj: Počas horúčav ponúkne župa útočisko pre starších

0
Pavol Frešo (Autor: SITA)

„Ostatné horúce dni nepridali seniorom na zdravotnej pohode. Preto opätovne, aj tento rok, ponúka Bratislavská župa možnosť prísť k nám na úrad do chladnejšej miestnosti, kde si môžu prečítať noviny, riešiť krížovky či pri pohári vody diskutovať. Nie každý senior má možnosť stráviť horúce dni inde ako v prehriatych panelových bytoch. Veríme, že tak ako v minulom roku, tak aj tento rok sa u nás zídu seniori. Klimatizovaná rokovacia sála im bude k dispozícii celý víkend,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Bratislavský samosprávny kraj poskytne svoju rokovaciu sálu seniorom, ktorí v klimatizovanej miestnosti môžu prečkať tie najväčšie horúčavy predpovedané na najbližšie dni. Vysoké teploty, pred ktorými varuje aj Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahou, predstavujú zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a to najmä pre starších ľudí. Väčšina z nich však trávi tieto horúčavy v prehriatych panelových bytoch a zabúdajú na pitný režim. 

Bratislavský samosprávny kraj už od zajtra ponúka seniorom možnosť stráviť aj víkendové dni v klimatizovanej miestnosti so spoločenskými hrami a pravidelným prísunom vody.

Veľká zasadačka na prízemí Úradu BSK bude otvorená v piatok, v sobotu aj v nedeľu od 8.00 do 18.00.

- Reklama -