Ministerstvo obrany: Bývalá hlavná sestra vojenskej nemocnice S. Z. Vicenová oslávila 102 rokov, zablahoželal jej aj minister Gajdoš

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Dovoľte mi čo najsrdečnejšie vám zablahoželať k narodeninám. Prajem vám najmä veľa zdravia, šťastia a spokojnosti. Je mi cťou, že som sa s vami mohol dnes osobne stretnúť a spoznať dámu, ktorá prakticky celý svoj život pracovala v našej vojenskej nemocnici a pomáhala ľuďom aj počas Slovenského národného povstania,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zaujímavosťou tiež je, že pani Sidónia Zdenka Vicenová sa narodila práve v roku, kedy bola Ústredná vojenská nemocnica slávnostne otvorená.

Pani Sidónia si dnes počas návštevy zaspomínala na svoju dlhoročnú prácu v ružomberskej vojenskej nemocnici. „Pracovala som tam 36 rokov,“ povedala. Ako uviedla napriek vysokému veku rada číta a ocenila aj darček od ministra obrany knihu o generálovi Milanovi Rastislavovi Štefánikovi.

Sidónia Zdenka Vicenová sa narodila 31. júla 1915 v Záhorskej Vsi. Je účastníčkou národného boja za oslobodenie. Počas vojny bola krátky čas v nemeckom zajatí, na ktoré si zaspomínala aj počas dnešného stretnutia s ministrom obrany. Po prepustení pracovala asi dva mesiace v Slovenskom Červenom kríži, kde ako zdravotná sestra podávala na železničnej stanici prvú pomoc a občerstvenie nemeckým zajatcom.

- Reklama -