SaS: Očakávame, že Šebej, Kresák, Janckulík či Cséfalvayová konečne povedia DOSŤ

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Fico má svojho Kaliňáka, tak nemôže tlačiť na Danka, ktorý má svojho Plavčana. A Béla Bugár, ktorý by tlačiť mohol na obe koaličné strany, nechce z vlády vyletieť, pretože Most-Híd a podnikateľské kruhy v jeho pozadí by sa nemohli zúčastniť na veľkej štátnej žranici pre vyvolených,“ tvrdia liberáli.

„Od štvrtka je tak celkom zreteľne vidieť, že na Slovensku vládne korupčná koalícia. Čudujme sa takým poslancom ako František Šebej, Peter Kresák, Igor Janckulík či Katarína Cséfalvayová, že v takejto koalícii, ktorá ich kompromituje ľudsky i profesionálne zostávajú,“ uviedla SaS vo svojom stanovisku.

Najsilnejšia opozičná strana opätovne vyzýva šéfa protikorupčného odboru na Úrade vlády SR Petra Kovaříka, ktorý mal pred nástupom do funkcie povesť poctivého policajta, aby svoju profesionálnu kariéru rozvíjal iným smerom a tento potemkinovský úrad, založený Robertom Ficom, opustil.

„Opozícia zvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministra Plavčana tak, ako to urobila veľakrát predtým pri iných ministroch, ktorí sa skompromitovali. To je jej úloha. Úlohou koaličných poslancov, ktorí ešte nestratili zmysel pre spravodlivosť, je nabrať odvahu a ďalej nepodporovať korupčnú koalíciu Smeru-SD, SNS a Mostu-Híd. Aj vďaka takýmto poslancom sa podarilo v minulosti poraziť mečiarizmu,“ povedal tímlíder SaS pre školstvo Branislav Gröhling.

Richard Sulík, predseda SaS
Ľubomír Galko, podpredseda SaS
Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS
Natália Blahová, predsedníčka poslaneckého klubu SaS
Branislav Gröhling, tímlíder SaS pre školstvo

- Reklama -