Parlament ako aj Bratislavský hrad otvoria svoje brány pre verejnosť

0
Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)

Národná rada SR sa na tento významný deň pripravuje už celé leto. Okrem servisných úprav okolia a zelene, sa pripravuje aj mnoho zaujímavých podujatí. Pre záujemcov budú otvorené reprezentačné priestory Bratislavského hradu, ktoré sú pýchou Slovenska. Rovnako sa odprezentujú aj nové zrekonštruované priestory hradu, ako je napríklad Zimná jazdiareň, ktorá svojou skúškou už prešla pri rôznych významných podujatiach pri príležitosti Slovenského predsedníctva v Rade EÚ.

Národná rada SR chystá aj celodenný folklórny festival, ktorý vyvrcholí večerným gala programom na nádvorí Bratislavského hradu, ktorý bude tiež prístupný pre verejnosť. Časť kultúrneho programu bude patriť na prezentáciu našich národnostných menšín.

„Slovensko je síce mladá republika, ale má svoju bohatú minulosť a históriu. Máme byť na čo hrdí a nehovorím iba o  krásnom folklóre a našich tradíciách. Tento významný deň sa snažíme prichystať program, ktorý upúta čo najširšie publikum.  Najmä si však chceme úctivo pripomenúť 25. výročie podpísania Ústavy SR,“ konštatuje predseda Národnej rady SR Andrej Danko.   

Kultúrou však tento významný deň nekončí. V rámci spolupráce so všetkými ochrannými zložkami štátu, je pre divákov pripravený naozaj bohatý program, ktorý ocenia aj deti.

Policajti si pripravili okrem kompletnej policajnej techniky aj improvizovanú veterinárnu kliniku pre deti, kde sa budú môcť v bielom plášti zahrať na veterinára, či pod mikroskopom vidieť rôzne mikroorganizmy. Nebudú chýbať ani budúci „komisári Rexovia“ – služobné šteniatka. Rovnako budete môcť vidieť aj zásah služobného psa, ktorý zachráni samovraha na streche vozidla. Hasiči zase pripravia pre deti lanovku, ale aj možnosť vyskúšať si hasenie požiaru. Naša armáda sa opäť odprezentuje svojou technikou a mnohými zaujímavými ukážkami. Toto sú len malé ukážky toho, čo verejnosť môže v parlamente a na Bratislavskom hrade zažiť 1. septembra. Bohatý program bude Kancelária Národnej rady postupne zverejňovať. Tešíme sa na Vás.

- Reklama -