SNS vníma šport ako zvyšovanie kvality života každého obyvateľa Slovenska

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Na Slovensku máme veľmi veľa talentovaných detí, ktoré nešportujú, pretože ich rodičia si nemôžu dovoliť platiť nákladný výstroj alebo trénerov. Preto SNS myslí aj na deti a mládež a dobre vie, že je potrebné opravovať a investovať financie do telocviční, vonkajších ihrísk a plavární. „Oprava a rozvoj tohto systému sú potrebné na športovú prípravu a organizovanie podujatí a vytvorili by tak základňu pre športové talenty,“ utvrdzuje investičný zámer predseda parlamentu a Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Predseda strany dlhodobo avizuje: „Finančné prostriedky získané na dotáciu športovísk, nemajú prispievať len občania, ale hlavne nadnárodné spoločnosti. Ich podnikaním na Slovensku, kde tvoria zisk, majú prispievať určitou čiastkou na slovenský šport, príp. vedu a kultúru.“

Ide napríklad o modernizáciu a rekonštrukciu malých futbalových a hokejových štadiónov. Tie majú slúžiť na tréningovú prípravu pre mládežnícke družstvá, v prípade futbalu by mala pomôcť aj umelá tráva. „Tak sa vytvoria aj spádové oblasti pre rôzne regióny Slovenska, kam mladí športovci aj so svojimi rodičmi radi prídu,“ dodáva predseda národniarov k možnosti regionálneho rozvoja. Okrem známych športov sa podporí aj kanoistika pre našich reprezentantov, ktorí toto leto dosahujú výborné výsledky. Nielen profesionálni motoristi a ich naklonená verejnosť, ale i budúci majstri v bežeckom lyžovaní si taktiež prídu na svoje.

Nastupujúca generácia cyklistiky a hráčov ľadového hokeja môžu rátať s výstavbou a modernizáciou štadiónov národného významu. Tie sa môžu využiť aj na iné rôzne športové podujatia. Milo budú novými podmienkami prekvapení fanúšikovia letných aj zimných športov, keď sa na Slovensku budú konať významné súťaže. „Naši reprezentanti tak isto ocenia kvalitnejšiu prípravu v moderných podmienkach, ktoré sú v zahraničí bežné už desiatky rokov. Šport je tiež jeden z lákadiel, ktorý prispieva na rozvoj jednotlivých regiónov Slovenska.“ Sumarizuje šéf SNS Andrej Danko zvyšovanie kvality života občanom Slovenska vo forme podpory športu.

Bratislava, dňa 01. 08. 2017

- Reklama -