SaS: Vyzývame Petra Kovaříka, aby odstúpil

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa Sulíka napriek faktom premiér nevyjadruje pochybnosti o transparentnosti výberových konaní, nekomentuje podozrenia z korupcie, konfliktu záujmov, nezvoláva na pomoc kontrolné zložky štátu vrátane Najvyššieho kontrolného úradu SR a orgánov činných v trestnom konaní.

„Premiér nijako nesignalizuje ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi, že doterajšie zistenia o rozdeľovaní desiatok miliónov eur na vedu a výskum majú potenciál prerásť do megaškandálu európskych rozmerov a môžu ohroziť existenciu vlády.

Robert Fico sa teda nespráva ako premiér, ale ako jeden z účastníkov tejto otrasnej rozkrádačky,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

Podľa Richarda Sulíka premiérove stretnutia s mimovládnymi organizáciami na tému korupcie, so zástupcami OECD, jeho výzvy občanom, aby oznamovali prípady korupcie, „nikdy neboli myslené úprimne. Nikdy ich nevyslovil ako politik, ktorý má úprimný záujem na čistote verejného života. Vyslovil ich ako politik, ktorý systém korupcie a rozkrádania verejného majetku politicky spoluvytváral a kryl od chvíle, čo získal od oligarchov prvé milióny vlastnou hlavou. Robert Fico je hlavou slovenskej korupčnej chobotnice. Je príkladom pre všetkých zlodejíčkov vo verejnej správe a nepoctivých podnikateľov, že cesta k bohatstvu vedie cez úplatky.“

„Vyzývame preto Petra Kovaříka, šéfa novozriadeného Odboru prevencie korupcie na Úrade vlády, aby prestal robiť premiérovi Ficovi alibi a zo svojej funkcie odstúpil. Demonštratívny odchod z funkcie bude tým najlepším príspevkom v boji proti korupcii,“ vyzval predseda SaS R. Sulík.

- Reklama -