SaS: Vymenovaním Ľ. Jahnátka premiér Fico ponížil predsedu Danka

0
Robert Fico (Autor: Dominik Földes)

„Zatiaľ čo premiér Fico vymenovanie Jahnátka bez bázne a hany zdôvodňuje jeho víťazstvom vo výberovom konaní, minister dopravy Árpád Érsek hovorí o politickej nominácii, o politickom rozhodnutí. Výberové konanie tak bola len deravá kulisa na zakrytie rozhodnutia, ktoré sa urobilo v centrále Smeru-SD,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Úpadok politickej kultúry na Slovensku tak potvrdil miesto na dne. Takéto praktiky strana SaS dôrazne odsudzuje a ako súčasť budúcej vlády sa zasadí o to, aby výberové konania plnili svoj skutočný zmysel a do štátnych funkcií sa dostávali kompetentní a morálne bezúhonní občania.

„Predseda SNS Andrej Danko pred niekoľkými mesiacmi v rámci škandálu s vysokými faktúrami za elektrinu zaujal principiálny postoj a trval na odchode Jozefa Holjenčíka, ktorý niekoľko rokov slúžil Robertovi Ficovi a klientom Smeru-SD. Je doslova výsmechom, že Slovenská národná strana dovolila, aby Holjenčíka vystriedal premiérovi Ficovi ešte bližší človek – Ľubomír Jahnátek, poslanec Smeru a člen Ficových vlád,“ uviedla podpredsedníčka SaS a tímlíderka strany Jana Kiššová.

Podľa liberálov je nesporné, že za daných okolností by takéto poníženie nemohli SNS a Most-Híd akceptovať bez patričných kompenzácií. „Za vymenovaním Ľubomíra Jahnátka do čela ÚRSO budú ďalšie koaličné kšefty, ďalšie ústupky a falošná solidarita. Robert Kaliňák zostane trpený vo funkcii, Robert Fico v Bašternákovom byte a Petrovi Plavčanovi nik z koalície nezosobní škandál s dotáciami na vedu a výskum alebo za krachovanie školskej reformy,“ uzatvárajú predstavitelia SaS Richard Sulík, Jana Kiššová a Karol Galek. 

- Reklama -