Slovenská národná strana tlačí na originál výrobku a nie jeho “imitáciu”

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Chceme, aby sa na spoločnom trhu predávali výrobky, ktoré nebudú napodobňovať originál, ale budú presne také, aké sľubuje názov výrobku,“ vysvetľuje dôležitosť kvality potravín predseda SNS Andrej Danko.

Podľa informácie z ministerstva pôdohospodárstva k zarážajúcim výsledkom testov západných a domácich produktov dospeli aj v Budapešti a Prahe. Ku kritike sa pridali aj Chorváti, Slovinci, Rumuni a Bulhari. O iniciatíve za zosúladenie výrobkov sa i naďalej bude hovoriť na celoeurópskej úrovni. Najnovšie Česi v testoch zistili, že sú na tom vo vzťahu k Nemcom rovnako žalostne ako Slováci voči Rakúšanom.

Spotrebiteľ očakáva rovnakú kvalitu tej istej značky bez ohľadu na krajinu výroby alebo nákupu. Tvrdenie, že ľudia uprednostňujú rozličné regionálne chute len tak neobstojí. “Náročný slovenský spotrebiteľ neočakáva umelé sladidlá a farbivá, viac éčok alebo menší podiel mäsa ako spotrebiteľ z Rakúska či Nemecka. Požadujeme jednotné štandardy, a to aj pre iné výrobky.“ Sumarizuje kvalitatívne požiadavky šéf SNS.

Podľa tvrdení Štátnej veterinárnej a potravinovej správy už viacerí producenti v reakcii na prvý test zmenili obaly aj označenia výrobkov. Z dvojakej kvality potravín sa v priebehu tohto roka stáva medzi krajinami EÚ politický rébus.

„Nechceme, aby dvojaká kvalita potravín bola témou, ktorá vytvára politický problém. Ak nastane je potrebné ho riešiť. Požadujeme, aby kvalita potravín bola všade rovnaká. Samozrejmosťou je to aj jedna z úloh štátu si svoju potravinovú sebestačnosť strážiť.“ Zdôrazňuje predseda parlamentu a Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

- Reklama -