MZV: Bezpečnostné obmedzenia týkajúce sa prevozu elektroniky pri letoch niektorých leteckých spoločností do USA a UK

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

Na základe rozhodnutia úradov USA si nebudú môcť cestujúci týchto leteckých spoločností smerujúci do USA zobrať so sebou na palubu žiadne elektronické zariadenia väčšie ako mobilný telefón a životne dôležité zdravotnícke prístroje. Ostatná elektronika ako sú notebooky, tablety, čítačky, fotoaparáty, DVD prehrávače, digitálne hry a podobne, bude musieť byť odovzdaná v registrovanej  (checked-in) batožine. 

Letiská, ktorých sa uvedené obmedzenie týka na letecké spoje hore uvedených spoločností do USA : 

• Spojené arabské emiráty: Dubaj- Dubai International Airport (DXB), 

• Katar, Doha – Hamad International Airport (DOH),

• Egypt, Káhira –  Cairo International Airport (CAI), 

• Saudská Arábia: Rijád a Džidda –  King Abdul-Aziz International Airport (JED), King Khalid International Airport (RUH), 

• Maroko, Casablanca – Mohammed V Airport (CMN), 

Tieto obmedzenia platia od konca marca 2017, pôvodne zahŕňali aj kuvajtské, jordánske a turecké aerolínie a letiská, na ktoré sa už ale v súčasnosti nevzťahujú. 

Podobné obmedzenia na elektroniku a zvýšené bezpečnostné opatrenia zavádzajú aj britské úrady v prípade letov do Británie 15 leteckých spoločností  z týchto krajín: 

Turecko, Egypt, Saudská Arábia, Tunisko, Jordánsko a Libanon. Cestujúcim využívajúcim služby niektorej z uvedených spoločností a odlietajúcim do USA alebo Británie z jednej z uvedených krajín odporúčame, aby pred odletom  kontaktovali svoju leteckú spoločnosť a preverili si detaily. 

- Reklama -