KDH: Čoho sa bojí ministerka?

0
KDH (Autor: KDH)

Kresťanskí demokrati sa začali venovať záchrane slovenskej bryndze. A prehlasujeme, že ju budeme brániť a uspejeme. Budeme ju brániť, lebo je to náš symbol. Symboly treba chrániť.

Slovenská bryndza sa dnes vyrába aj z francúzskeho ovčieho mlieka a dovoz ovčieho mlieka z cudziny stúpa. Ak sa v tom neurobí poriadok, ovčiarstvo na Slovensku zanikne.  V rámci nášho plánu na záchranu slovenskej bryndze máme naplánovaných viacero krokov. Časť z nich chceme predstaviť na stretnutí s ministerkou pôdohospodárstva, ktoré sa bude konať dňa 11.7.2017 o 9.30 hodine. Prekvapilo nás, že z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR nás opätovne žiadajú zaslať menný zoznam poľnohospodárov, ktorí na stretnutie v utorok plánujú ísť.

Na Slovensku sme všeobecne veľa hrdinstva nepojedli.  V čase, keď sme ochraňovali živnostníkov, ktorí robili pre Váhostav, boli sme svedkami toho, ako sa boja. Boja sa aj poľnohospodári. Vedia, že ich štát drží v rukách. Dotácie a kontroly. Dotácie a kontroly sú magickou dvojicou, ktorou drží štát slovenských poľnohospodárov nakrátko.

Ohlásili sme sekretariátu ministerky, že na stretnutie dorazí približne dvadsiatka chovateľov oviec, spracovávateľov mlieka, gazdov. Boli by sme radi, aby ich bolo viac. Boli by sme radi, keby prišli vo veľkom štýle, niektorí z nich možno prídu aj s konským povozom. Pred ministerstvom budú ozaj parkovať skutoční poľnohospodári s koňmi a nie „špekulanti s pôdou“ na ferrari alebo sedmičkových bavorákoch.

Začíname však registrovať strach. Ktosi zapracoval. Čosi zapracovalo, aby v utorok k ministerke neprišla veľká skupina chovateľov oviec a tých, ktorých sa nepodarilo odhovoriť alebo zastrašiť, tých chcú ľudia z ministerstva poznať a preto žiadajú menný zoznam.  Drobná práca zafungovala.

Máme už teraz „hrdinov“, ktorí nám povedali, je super, čo robíte, treba s tým niečo robiť, ozvem sa. A neozvali sa.

Chceme však ubezpečiť všetkých, že na Slovensku sú ešte hrdí poľnohospodári, ktorí nesklonia chrbát tak, aby na nich mohli politici orať. Poľnohospodári, ktorí sa nenechajú vydierať. A niektorí z nich prídu v utorok k ministerke.

Ak by sa nám nepodarilo ochrániť našu slovenskú bryndzu, naše ovčiarstvo, bude to zlyhanie a jasný dôkaz, že slovenské poľnohospodárstvo je zničené.

Na opakovanú žiadosť ministerstva pôdohospodárstva, aby sme im poskytli menný zoznam tých, ktorí prídu na stretnutie s ministerskou odpovedáme, že ho dodáme priamo na stretnutí. Pre istotu. Aby sa im niekto zbytočne nesnažil zavolať a „dohovoriť im“.

Slovenskú bryndzu ochránime.

Prečítajte si aj: Bačovia sa stretnú s ministerkou pôdohospodárstva

- Reklama -