SNS: Andrej Danko dostal ocenenie od Slovenského živnostenského zväzu za počin roku 2016

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

“Viem, aké je ťažké podnikať na vlastnú zodpovednosť. Obdivujem každého živnostníka a urobím všetko pre to, aby sme v ďalšej legislatívnej činnosti zlepšili podmienky pre živnostníkov,” prisľúbil Andrej Danko a avizoval, prípravu ďalšieho balíku opatrení. Ten by mal prispieť k odbúraniu nepotrebnej administratívy pri podnikaní. “Sľubujem a zaväzujem sa, že odbremeníme živnostníkov v rôznych oblastiach a znovu pomôžeme tomuto štátu,” dodal šéf SNS.

Prezident zväzu Stanislav Čižmárik ocenil aj ďalšie opatrenia: „Víťazným je práve zvýšenie limitu paušálnych výdavkov pre skupinu živnostníkov na úroveň 60 % príjmu, v absolútnej sume z 5.000 eur na 20.000 eur ročne. Najväčšiu zásluhu má na presadení paušálnych výdavkov práve predseda parlamentu a SNS Andrej Danko.“ Zdôraznil Čižmárik.

SNS pripomína, že už v minulom roku sa postavila proti daňovej licencii, ktorá bola nevýhodná najmä pre malé firmy. „Zrušením daňovej licencie pomôžeme malým firmám. Bol to náš prísľub, ktorý sme dali podnikateľom a zároveň vybojovali jej zrušenie v koalícií. Zlepšenie podmienok pre malých podnikateľov je pre nás záväzok, ktorý však nekončí iba tým. Už teraz rokujeme o ďalších výhodách pre podnikateľskú obec,“ doplnil predseda NR SR a šéf SNS Andrej Danko a spomenul nedávne schválenie novely zvýšenia počtu bločkov virtuálnych pokladníc v počte nad 3000.

Andrej Danko na záver vyhlásil a utvrdil tým svoju prácu: “Nebudeme len písať brožúry. Toto je len začiatok. Budeme pripravovať ďalšie opatrenia, ktoré malým a stredným podnikateľom na Slovensku zlepšia podmienky, aby mohli lepšie vykonávať svoje remeslo alebo svojou šikovnosťou pomáhať iným, hlavne u nás doma. Na základe svojich rodinných skúseností viem aké to je podnikať. A tak si plniť sny, v tom, v čom je každý dobrý.“

Bratislava, dňa 1. 7. 2017

- Reklama -