SaS chce v župe nové športoviská a električku cez celú Petržalku

0
Juraj Droba, poslanec NR SR za Slobodu a Solidaritu (Autor: SITA)

Poslanec NR SR a kandidát na župana za stranu SaS Juraj Droba tvrdí, že tento problém už mohla v rámci svojich možností vyriešiť župa. „Bratislavská župa vlastní krásny veľký pozemok s rozlohou približne deväť hektárov na konci Petržalky, neďaleko novovybudovanej štvrte Slnečnice.  Ak by som sa stal županom, urobím všetko preto, aby sme tu postavili dôstojné a moderné športovisko pre všetkých Bratislavčanov. Verím, že najmä vďaka úsporám a aj z iných zdrojov by sme na to našli dostatok financií,“ sľubuje Juraj Droba.

Pozemok je v územnom pláne vyhradený práve pre šport a rekreáciu. Župa ho vlastní pomaly desať rokov, doteraz však leží ladom.

„Nemusí to byť nič pompézne ani prehnane veľké. Mohla by tam byť univerzálna športová hala s dobrým zázemím pre profesionálnych aj amatérskych športovcov. Veľkosť pozemku navyše umožňuje vybudovať okrem haly aj množstvo vonkajších ihrísk, vhodných napríklad na  basketbal, volejbal či malý futbal. A niektoré z nich by mohli byť aj zastrešené,“ rozvíja myšlienku J. Droba.

Výhodou pozemku je aj dobré dopravné napojenie z dvoch strán, teda od Panónskej i Dolnozemskej cesty. Problém by nebol ani s miestom na parkovanie. Juraj Droba podporuje aj predĺženie električkovej trate až na koniec Petržalky, takže obyvatelia by postupne mohli využívať aj túto trasu.

„Ten pozemok je obrovský a našlo by sa na ňom miesto napríklad aj na oddychový park prioritne určený deťom a ich rodičom, aby mali kam ísť von. Prečo by sme museli cestovať niekam za hranice? Veľké nafukovacie hrady, lanové zostavy, malé kolotoče či bludisko pre najmenších môžeme vybudovať aj doma. A najlepšie by to bolo spojiť napríklad aj menším kúpaliskom,“ uzatvára plány kandidát SaS na bratislavského župana Juraj Droba. 

 

- Reklama -