Slovenská národná strana mení používanie virtuálnej registračnej pokladnice

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Novela zákona okrem zrušenia limitov má umožniť opätovné používanie aj tým podnikateľom, ktorí pre prekročenie počtu vydaných bločkov ukončili jej využívanie.

Po zrušení limitu volajú samotní podnikatelia. “Keď sme diskutovali s niektorými podnikateľmi, tak považovali obmedzenie 3000 bločkov za limitujúce. Požadovali, aby sme maximálny počet bločkov zrušili,” priblížil predseda parlamentu Andrej Danko.

V súčasnosti je do systému virtuálnych pokladníc zaregistrovaných zhruba 30.000 používateľov a trend registrovaných používateľov rastie. „Systém je nastavený, akurát treba dokúpiť hardvérové vybavenie, ktorého kúpa prejde procesom verejného obstarávania,“ vysvetlil Radovan Baláž ako jeden z predkladateľov.

V súčasnosti je veľký problém pri kontrole klasických pokladníc. “Táto novela zákona slúži do budúcnosti, aby sme podnikateľov motivovali. Cieľ je, aby sa presunuli z klasickej registračnej pokladnice na virtuálnu pokladnicu. Štát bude mať benefity, bude mať všetky informácie online,” očakáva predseda SNS Andrej Danko.

- Reklama -