SaS: Vyzývame našich priaznivcov, aby podporili petíciu študentov

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podnikli sme už veľa dôrazných aktivít, aby sme priviedli k abdikácii samotného ministra alebo prinútili premiéra Fica voči nemu konať. Cieľ sme stále nedosiahli, ale je nesporné, že sústavný opozičný tlak napomohol zmobilizovať spoločnosť, osobitne študentské hnutie, ktoré vládna moc už nemôže ďalej ignorovať.

Opozičné strany sa môžu kedykoľvek postarať o zvolanie mimoriadnej schôdze na vyslovenie nedôvery ministrovi Kaliňákovi, čo požadujú študenti vo svojej petícii. Opoziční poslanci môžu tiež navrhnúť Národnej rade, aby Národná rada v odôvodnených prípadoch mohla odvolať špeciálneho prokurátora aj bez návrhu generálneho prokurátora, čo je ďalšia petičná požiadavka študentov. Za danej situácie by však bolo chybou, podniknúť tieto aktivity ešte predtým, ako sa petícia dostane do Národnej rady.

Sme totiž presvedčení, že je to práve masívna mobilizácia občanov za právny a spravodlivý štát, ktorá ukončí obdobie mizérie a arogancie moci. Bola to masívna občianska mobilizácia, ktoré prinútila dlhoročných odporcov zrušenia Mečiarových amnestií – strany Smer-SD a SNS – aby nakoniec spiechodnili cestu k spravodlivosti. Občianska mobilizácia teda prináša ovocie.

Strana SaS podporuje petíciu študentov, naši poslanci na ňu čakajú v parlamente, a vyzývame našich priaznivcov, aby sa k nej svojimi podpismi pripojili.

Predsedníctvo SaS:

Richard Sulík, predseda

Ľubomír Galko, podpredseda

Jana Kiššová, podpredsedníčka

Natália Blahová, predsedníčka Poslaneckého klubu SaS

- Reklama -