OĽaNO: Konferencia: Vzdelanie a zamestnanie – cesta k integrácii Rómov

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Veľká časť rómskej populácie u nás žije na hranici chudoby, kde sa kombinujú viaceré znevýhodnenia: nedostatočné, resp. žiadne predprimárne vzdelávanie detí, žiadne odborné vzdelanie, nízko kvalifikovaná práca, nezamestanosť a nezamestnateľnosť, ale aj zlý zdravotný stav a málo podnetné rodinné prostredie. Tieto problémy sa týkajú aj majoritnej spoločnosti, a to detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. Nájsť riešenia je pre budúcnosť našej krajiny kľúčové.

Konferenciu organizuje poslankyňa Anna Verešová (OĽANO-NOVA) a Peter Pollák, bývalý splnomocnenec vlády SR a expert OĽANO pre rómsku problematiku. Prídu zaujímaví hostia, napríklad dve odvážne učiteľky, ktoré rozvírili hladinu otvoreným listom o podmienkach v školách – Eleonóra Liptákova a Erika Polgáriová z Dobšinej, rómsky starosta z obce Nitra nad Ipľom Tivadar Berky, vypočujete si skúsenosti bývalého učiteľa z programu Teach For Slovakia Igora Andreho, alebo názor zamestnávateľov, ako pripravovať dlhodobo nezamestnaných Rómov na pracovný trh.

Celý program konferencie nájdete tu: http://www.obycajniludia.sk/wp-content/uploads/2017/06/POZVANKA_odborna_konferencia_mail.pdf

Link na event: https://www.facebook.com/events/381442588918861

Tešíme sa na Vás.

Konferencia je bezplatná do vyčerpania kapacity sály, účasť prosím potvrďte prostredníctvom prihlasovacieho formulára na adrese: https://goo.gl/forms/9h4uQ4CZ3mdVbZzi1.

Prípadné informácie na tel.č. 02/5972-9317.

 

- Reklama -