SaS: Žiadame, aby špeciálny prokurátor D. Kováčik odišiel hneď

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Podľa SaS takto postupuje len človek, ktorý chce vybabrať s verejnosťou a oslabiť jej oprávnené rozhorčenie s pomermi v štáte. „Žiadame špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, aby odišiel hneď. To sa týka aj policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý je takisto veľkým sklamaním a ktorý tiež verejnosti gestikuluje skorý odchod z polície. Odíďte hneď, páni, a nie až vo chvíli, keď to bude vyhovovať volebnej stratégii strany Smer-SD,“ vyzval podpredseda SaS a tímlíder strany pre vonkajšiu a vnútornú bezpečnosť Ľubomír Galko.

Okamžitý odchod Kováčika a Gašpara z funkcií by podľa liberálov znamenal, že volanie verejnosti po spravodlivosti a jej mobilizácia za očistu prokuratúry a polície majú zmysel. Takáto atmosféra v štáte však nevyhovuje strane Smer-SD, lebo by sa tým zvýšil tlak na odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka – a jeho čas na odchod podľa Smeru ešte nedozrel.

„Premiér Fico radšej uráža protestujúcich študentov obvineniami, že nekonajú z vlastnej vôle, že sú kýmsi manipulovaní, akoby mal odvolať ministra Kaliňáka, ktorý je hanbou jeho vlády,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

- Reklama -