Bratislava: Vrakunský Pentagon bude odteraz pod priamym dohľadom mestskej polície

0
Bratislava hlavné mesto Slovenska (Autor: TASR)

„Pentagon je jedným z dlhodobo neriešených problémov Bratislavy. Spolu so starostom Vrakune  sme konečne našli riešenie. Dohodli sme sa na konkrétnych krokoch, ako zaistiť poriadok a bezpečnosť v tomto dome a jeho okolí,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Dlhodobým riešením je zriadenie trvalej policajnej stanice v objekte bývalého kultúrneho strediska Tallin, ktoré je v bezprostrednej blízkosti Pentagonu. V súčasnosti prebiehajú rokovania medzi mestom, mestskou časťou a ministerstvom vnútra, ako to zariadiť.   

Do doby, kým sa to vyrieši, zriadi sa pri Pentagone dočasná stanica pre mestskú políciu. Minimálne dvaja policajti tu budú priamo na mieste hliadkovať 24 hodín denne. Ich neustála prítomnosť bude pôsobiť jednak preventívne a jednak budú môcť riešiť veci ihneď v centre diania. Mestská časť okrem toho zabezpečí zriadenie 24-hodinovej ochrany verejného priestoru prostredníctvom SBS. 

Ďalším spoločným opatrením hlavného mesta a mestskej časti je vybudovanie polopodzemných kontajnerov. Tie nahradia súčasné kontajnery v okolí ktorých sa hromadí neporiadok. Hlavnou výhodou zapustených kontajnerov je to, že hĺbka kontajnera znemožňuje opätovné vyberanie jeho obsahu, čo zamedzí znečisťovaniu okolia. Konštrukcia polopodzemných kontajnerov zároveň bráni prístupu zvierat a hmyzu. Ide o pilotný projekt mestskej firmy OLO, ktorá už podobné kontajnery osadila v lokalite Zuckermandel a ďalšie pribudnú v Ružinove (Družicová) a Petržalke (Budatínska).

- Reklama -