Droba (SaS): Extrémisti ako Kotleba nezmiznú, pokiaľ budú existovať korupcia a politické kšefty

0
Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

„Sloboda jednotlivca končí tam, kde začína sloboda iných. Členovia Kotlebovej strany ĽSNS nespočetne krát dokázali, že oni si slobodu nielenže nevážia, ale oni dokonca velebia autoritatívne režimy. To je pre mňa ako liberála absolútne neprijateľné,“ vyhlásil Juraj Droba a pokračoval: „Problém extrémizmu síce štát nevyrieši tým, že extrémistom a fašistom zruší politickú stranu, ale aj tento krok je dôležitý. Ak Najvyšší súd rozhodne o Čižnárovom podnete kladne, mal by nasledovať zákaz kandidovať štatutárom rozpustenej strany a osobám, ktoré opakovane porušovali svojim konaním a výrokmi zákony Slovenskej republiky.“

Podľa Drobu je to podobné, ako keď dovolíme konateľom zakladať nové firmy, napriek tomu, že v tých predchádzajúcich zanechali dlhy a porušovali zákony.

Podľa Juraja Drobu je potrebné uvedomiť si, že k extrémizmu v skutočnosti privádza ľudí politika Smeru-SD. „Korupcia, neodbornosť a politické kšefty vlády pod vedením tejto strany vyniesli Kotlebu na výslnie,“ upozorňuje Droba, ktorý zároveň upozornil na dôležitosť župných volieb. „Tým, že politici pred štyrmi rokmi trestuhodne podcenili župné voľby v Banskej Bystrici, dovolili vyrásť takému extrémistovi, ako je Kotleba. To isté sa môže stať v Bratislave alebo v ktoromkoľvek inom krajskom meste. Nedovoľme, aby sa do volených funkcií dostali rôzni dobrodruhovia či extrémisti bez manažérskych zručností, skúseností alebo odborného zázemia,“ dodal kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja.

- Reklama -