Predseda NR SR Andrej Danko prijal prezidenta Gruzínska Giorgiho Margvelašviliho

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Ide o historicky prvú oficiálnu návštevu gruzínskeho prezidenta Giorgiho Margvelašviliho v Slovenskej republike. Počas stretnutia sa zamerali na zhodnotenie bilaterálnych vzťahov a možnosti ďalšej spolupráce.

„Som rád, že po otvorení veľvyslanectva SR v Tbilisi v roku 2014 sa politický dialóg medzi našimi krajinami výrazne zintenzívnil, a dúfam, že vaša návšteva prinesie nový impulz pre rozvoj našich vzťahov a to aj v parlamentnej oblasti“, povedal predseda NR SR Andrej Danko. Gruzínsky prezident Giorgi Margvelašvili vyzdvihol dôležitosť komunikácie o stratégii budovania vzťahov medi našimi krajinami.

„Bezvízový režim s EÚ od marca tohto roka je vynikajúcim príkladom spoločného úspechu celého Gruzínska v jeho integračnom smerovaní. S radosťou konštatujem, že naše predsedníctvo v EÚ taktiež prispelo k tomuto úspechu“, podotkol predseda NR SR Andrej Danko. Predseda NR SR Andrej Danko prisľúbil pomoc a súčinnosť pri tvorení nového systému volieb v Gruzínsku, kde sa chystá výrazná zmena volebného systému a vzorom je práve Slovenská republika. Zmenu voľby pripravujú aj pri voľbe prezidenta, kde Gruzínsko chce docieliť priamu voľbu prezidenta.

- Reklama -