Silný sociálno-ekonomický štát je súčasnou víziou Slovenskej národnej strany

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Predseda SNS a NR SR Andrej Danko spolu s poslaneckým klubom SNS komunikujú spolu balík rôznych sociálnych a ekonomických opatrení národného charakteru, na ktorých strana začala pracovať v rámci vládnej koalície a hľadá riešenia, ako ich pretaviť do praxe.

Po zrušení daňovej licencie, zvýšení paušálnych náhrad pre živnostníkov, začala pracovať na téme povinného 13. či 14 platu pre všetkých, ale aj zvyšovať podporu štátu pre rodičov, ktorí bojujú na súdoch o výživné, či prehodnocovať odchod ľudí do dôchodku. Národniari si tak plnia svoje poslanie približovaním sa k potrebám občanov Slovenska.

„Zavedenie 13. a 14. platu treba chápať, ako systémovú dávku, ktorá bude zahŕňať odmeny. Mala by byť systémovo zavedená v polovici júna alebo na konci decembra. Samozrejme témou na odbornú diskusiu bude aj oslobodenie daní na odvodoch, pri vyplácaní takýchto odmien. Musíme mať nejaký cieľ a mechanizmy, aby sa vzťah zamestnanca a zamestnávateľa prehlboval. Ak sa darí firmám musia to pocítiť aj zamestnanci, tak ako v iných krajinách, kde si vážia zamestnancov,“ vysvetlil jednu zo sociálnych tém predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Súčasťou sociálneho piliera Slovenskej národnej strany sú aj iné možnosti, napríklad financovanie na uľahčenie cestovania alebo podpora dovolenky na Slovensku.

Nová koncepcia SNS sa dotýka aj Národného programu na podporu rodiny, či Národného programu výchovy a vzdelávania Slovenskej republiky. Je potrebné podporovať rodinu a zvyšovať komfort našich občanov, preto SNS bude v nasledujúcom období otvárať aj témy výstavby štartovacích bytov, chceme sa rozprávať aj o rozširovaní siete kvalitných predškolských zariadení, či väčšej podpore kultúrnych a športových podujatí v regióne.

„Občania Slovenska si zaslúžia viac. Slovenská národná strana urobí všetko preto, aby sme sa platmi a sociálnymi výhodami pre ľudí čo najviac priblížili k dobrému systému fungovania iných štátov.“ potvrdil víziu opatrení predseda NR SR a SNS Andrej Danko.

- Reklama -