Ministerstvo zdravotníctva: Nemocnice budú mať živé vianočné stromčeky

0
Gabriela Matečná (Autor: TASR)

Živé stromčeky v zdravotníckych zariadeniach

Vianoce sú najkrajšími sviatkami v roku a nie každý má to šťastie stráviť v ich kruhu rodiny a blízkych.  Ministerstvo pôdohospodárstva spolu so Štátnymi lesmi SR minulý rok mysleli aj na ľudí v nemocnici a Univerzitnej nemocnici Bratislava venovali živé vianočné stromčeky. Rezort zdravotníctva a rezort pôdohospodárstva sa rozhodli v tejto tradícii pokračovať a tento rok dostanú v decembri živé stromčeky viaceré slovenské nemocnice.  

Gabriela Matečná, ministerka pôdohospodárstva

„Minulý rok sme začali naozaj veľmi peknú tradíciu, v rámci akcie Stromček pod stromček sme darovali do nemocníc vianočné stromčeky. Chceme túto tradíciu uchovať každý rok, preto sme dnes v Lesnej škôlke zasadili spolu 150 stromčekov.”

Stanislav Špánik, štátny tajomník ministerstva zdravotníctva

„Vianoce sú, i keď teraz možno o nich hovoriť je trochu predčasné, najkrajším obdobím roka. Sme veľmi vďační ministerstvu pôdohospodárstva za túto aktivitu, chceme  priložiť ruku k dielu a podporiť túto tradíciu. Pre ľudí, ktorí musia stráviť sviatky v nemocnici, je veľmi ťažké byť odlúčení od rodiny a aspoň takto by sme im chceli čas strávený v nemocnici počas sviatkov spríjemniť.“ 

Marián Staník, generálny riaditeľ Lesy SR

„Lesy SR vypestujú zhruba na 180 hektároch okolo 70 miliónov stromčekov, či už sú to listnaté alebo ihličnaté stromčeky. Používame ich hlavne na obnovu lesa, ktorá je jednou z hlavných súčastí našej práce. Sadenie stromčekov spojením s myšlienkou pomoci pre dobrú vec nás teší.“ 

Miroslav Bdžoch, generálny riaditeľ Univerzitnej nemocnice Bratislava  

„Je pre mňa potešením, že sme mohli byť na konci minulého roka jednou z prvých nemocníc, ktorá získala stromčeky od ministerstva pôdohospodárstva a štátnych lesov a som rád, že táto tradícia bude pokračovať. To, čo sme dostali, môžeme dnes takto symbolicky vrátiť a priložiť aj ruku k dielu.”

- Reklama -