Snem Slovenskej národnej strany: Silný sociálny štát

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Na sneme predseda SNS Andrej Danko a podpredsedovia strany prezentovali nastavenú cestu rôznych sociálnych a ekonomických opatrení, ktoré strana začne pripravovať nasledujúce roky. Predstavila sa tak vízia Slovenskej republiky, ako silného štátu s národnou ekonomikou, ktorá je orientovaná na sociálne potreby občanov po roku 2020. Niektoré opatrenia sa bude strana snažiť pretaviť do praxe aj skôr. Strana je pripravená bojovať o povinný 13. plat pre všetkých, o zvýšenie podpory štátu pre rodičov, ktorí bojujú na súdoch o výživné, či otvoriť otázku odchodu ľudí do dôchodku.

“V Slovenskej národnej strane sme sa zhodli na dôležitosti prehlbovania sociálneho piliéra”, povedal na tlačovej konferencii po skončení snemu predseda NRSR a SNS Andrej Danko.

“Našim cieľom v nadchádzajúcom období bude zavedenie povinného 13.platu pre všetkých zamestnancov a tiež dosiahnutie, čo najnižšieho odvodového zaťaženia pre zamestnávateľov,“ dodal Andrej Danko.

Slovenská národná strana spolu so svojimi ministrami zároveň dnes bilancovala svoj prvý rok pôsobenia v slovenskom parlamente a vláde. Svoj predvolebný program napĺňajú, zrušili sa daňové licencie, zvýšili sa paušálne náhrady pre živnostníkov, zvýšili sa platy učiteľov. Vážne sa strana začala zaoberať ochranou slovenskej pôdy. Národniari zároveň bojujú proti špekulantom, ktorí dovážajú na Slovensko nekvalitné potraviny. Prioritou v oblasti pôdohospodárstva je čím skôr presadiť Národný potravinový katalóg, ktorý by mal byť povinný pre všetky štátne inštitúcie. Len tak vieme zabezpečiť kvalitné slovenské produkty do našich škôl, škôlok, či nemocníc.

Na XXIV. sneme národniari zhodnotili legislatívnu aktivitu poslaneckého klubu v Národnej rade Slovenskej republiky, prácu rezortov školstva, pôdohospodárstva a obrany, ako aj činnosť svojich nominantov vo verejných funkciách.

„Občania Slovenska si zaslúžia viac, Slovenská národná strana urobí všetko preto, aby sme sa platmi a sociálnymi výhodami pre ľudí priblížili, čo najviac k systému západných štátov. Štát musí chrániť svojich občanov,“ povedal predseda NRSR a SNS Andrej Danko.

Vedenie strany urobilo odpočet svojej práce pred delegátmi strany, ako aj pred slovenskou verejnosťou. Za rok pôsobenia v slovenskej vláde cítia národniari svoje poslanie ešte viac sa priblížiť potrebám slovenských ľudí, viac načúvať ich problémom a riešiť veci každodenného života.

Nová politická vízia sa dotýka najmä zlepšenia sociálnej politiky štátu, pretože občania majú právo spravodlivo sa podieľať na úspešnom ekonomickom rozvoji Slovenska. Nová koncepcia politiky SNS sa dotýka aj Národného programu na podporu rodiny, Národného programu výchovy a vzdelávania, či Obrannej stratégie Slovenskej republiky.

Základnou črtou politiky SNS ostáva naďalej ochrana národného, kresťanského a sociálneho piliera, ktoré sú dlhé roky dôležitým stavebným kameňom politiky strany.

- Reklama -