Mesto Nitra: K zlepšeniu dopravnej situácie pomôže nový privádzač

0
Ilustračné foto: Nitra (Autor: SITA)

„Potešujúcou správou, najmä pre motoristickú verejnosť je, že dokončenie stavby výrazne odľahčí aj cestu prvej  triedy v smere Nitra-Topoľčany, ktorú doteraz využívala takmer všetka doprava, smerujúca do priemyselného parku Nitra-Sever. Okrem zlepšenia dopravnej situácie, bude mať dokončenie stavby pozitívny vplyv aj na životné prostredie,“ uviedol primátor Nitry Jozef Dvonč.

Minister hospodárstva Peter Žiga po prestrihnutí pásky konštatoval: „Logistiku v Priemyselnom parku Nitra – Sever sme riešili už v roku 2014, dávno pred príchodom Jaguaru Land Rover. V priemyselnom parku dnes pôsobí 21 spoločností, ktoré zamestnávajú vyše 4000 ľudí. Vybudovanie privádzača odľahčí dopravné zaťaženie v lokalite a umožní priame napojenie strategického parku na rýchlostnú cestu R1 z obidvoch smerov.“

„Doprava na tomto území je mimoriadne komplikovaná. Po R1 prejde okolo Nitry denne 30-tisíc áut, cestou do Topoľčian 15-tisíc vozidiel, z toho 2000 kamiónov. Sú to obrovské množstvá na nedostatočnú infraštruktúru. Výstavbou komunikácií, vrátane obchvatu Dražoviec a privádzačov z R1 do priemyselného parku, vznikne v súvislosti s budovaním priemyselného parku 30 kilometrov novej dopravnej infraštruktúry,“ dodal štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček.

- Reklama -