Ministerstvo obrany: Novým zástupcom náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelníkom štábu je generálmajor Miroslav Kocian

0
Ministerstvo obrany SR (Autor: mod.gov.sk)

„Želám vám, aby sa vám na nových pozíciách darilo a aby ste mali okolo seba dobré tímy ľudí, ktorým môžete dôverovať a môžete sa o nich oprieť,“ povedal na stretnutí minister obrany Peter Gajdoš. Ako doplnil generál Maxim na Generálny štáb OS SR sa vracia „staronová krv“, keďže genmjr. Kocian v minulosti pôsobil ako 1. zástupca náčelníka GŠ OS SR.

„K tejto pozícii pristupujem k rešpektom, ako ku každej, na ktorej som doteraz pôsobil. A rozhodne chcem prispieť svojimi skúsenosťami,“ povedal nový zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelník štábu.

Genmjr. Kocian má za sebou bohatú vojenskú kariéru. Vzdelanie získal na vojenských akadémiách v Liptovskom Mikuláši, Brne, Hamburgu a Ríme, pôsobil vo vzdušných silách i na Veliteľstve síl výcviku a podpory. Má tiež skúsenosti zo spolupráce s nemeckou armádou priamo v Nemecku, ako aj v rámci mierových síl KFOR v Kosove.

Na Generálnom štábe OS SR zastával funkciu náčelníka štábu pre operácie a v roku 2011 sa stal prvým zástupcom náčelníka generálneho štábu. Do konca marca tohto roku viedol Úrad vojenského predstaviteľa Slovenskej republiky pri NATO v Bruseli.

- Reklama -