Primátor Bratislavy odovzdal mestským policajtom nové elektrické kolobežky

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

„Elektrické kolobežky sú nielen rýchle, ale aj ekologické. Je to jedno z ďalších smart riešení, ktoré mesto zavádza. Inšpiroval som sa v európskych mestách, kde takéto kolobežky využívajú a chcel som, aby sa k nim pridala aj Bratislava,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Je to ďalší prostriedok, ktorý je šetrný k mestu aj k obyvateľom. Pripomínam, že mestská polícia už využíva bicykle v Ružinove a kone na Železnej studienke,“ dodal.  

Elektrické kolobežky majú výkon motora 250 W a maximálny dojazd na jedno nabitie približne 80 kilometrov. Ich maximálna rýchlosť je 25km/h. Obe kolobežky stáli 2 977,40 eur. Ich výhodou sú najmä minimálne náklady na prevádzku, keďže ich stačí pravidelne dobíjať.   

Na elektrických kolobežkách sa budú mestskí policajti presúvať najmä v centre mesta. Rýchlejšie sa presunú na miesta páchania priestupkov a zasiahnu. „Policajti na kolobežkách budú pôsobiť aj preventívne. Budú stále na očiach a veríme, že takto odradia mnohých od protiprávneho konania,“ vyjadril sa náčelník mestskej polície Ivan Lechner.  

Cieľom hlavného mesta je skvalitňovať služby, ktoré mesto ponúka svojim obyvateľom a jednou z takýchto služieb je aj zaistenie bezpečnosti a poriadku, ktoré plní mestská polícia. To, aké služby polícia poskytuje, závisí aj od technických možností, akými disponuje. Okrem elektrických kolobežiek odovzdal primátor mestským policajtom koncom roka päť nových áut, pričom vozový park mestskej polície sa bude aj naďalej obnovovať a ozvláštňovať.   

- Reklama -