SaS: Kongres zvolil troch nových členov Republikovej rady

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Členovia zároveň volili zástupcov do Dozornej a rozhodcovskej komisie. Jej novými členmi sa stali Radovan Sloboda a Juraj Lenhardt.

Voľba tretieho podpredsedu strany nebola bodom programu 10. kongresu SaS. Predseda SaS Richard Sulík informoval, že strana má momentálne dvoch podpredsedov, čo je v súlade so stanovami strany. „V stanovách sa píše o dvoch až piatich podpredsedoch. Nevidím dôvod ponáhľať sa s voľbou, aj keď na druhú najsilnejšiu stranu sa hodí mať troch podpredsedov. Tejto otázke sa bude venovať v najbližšej dobe Republiková rada už v novom zložení,“ povedal Sulík.

Za osem rokov existencie SaS sa strana stala najväčšou parlamentnou opozičnou pravicovou stranou, a zároveň je aj najskúsenejšia. „Disponujeme všetkými predpokladmi, aby sme po najbližších parlamentných voľbách mohli prevziať zodpovednosť za Slovensko. Máme osoby, obsah a organizáciu,“ uviedol Sulík.

Zdôraznil, že SaS má veľmi kvalitných ľudí a silnú novú generáciu politikov. K obsahu aktivít pripomenul, že SaS má tradične najlepší program a bude tomu tak aj v ďalších voľbách. „Snažíme sa voličom predostrieť zmysluplnú alternatívu o tom, ako by mala byť naša krajina spravovaná,“ povedal šéf liberálov a doplnil, že strana má aj kvalitní zázemie a posilňuje regióny.

„Organizácia SaS sa netýka len straníckej centrály, ale aj finančného zabezpečenia. SaS nemá žiadne dlhy, máme vytvorené rezervy na všetky kampane, ktoré nás čakajú a to je kľúčová vec pre to, aby za nás nerozhodovali oligarchovia, žiadne finančné skupiny. Zároveň je to zárukou toho, že ostaneme stranou slušných ľudí,“ povedal Sulík.

Podľa jeho slov strana pokračuje v prípravách do najbližších parlamentných volieb. „Tentokrát to podstatné posolstvo bude, že sme pripravení prevziať zodpovednosť, vyzreli sme. Už dávno nie sme stranou na jedno volebné obdobie a ani stranou jedného človeka, naopak. Sme stranou, ktorá je hodnotovo pevne ukotvená. Máme plán a sme pripravení prevziať zodpovednosť,“ uzavrel Sulík.

- Reklama -