SaS: V boji proti korupcii nie je Robert Fico dôveryhodný vyzývateľ

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Robert Fico politicky kryje korupciu na najvyšších miestach, pretože necháva vo funkciách ministra vnútra Roberta Kaliňáka, ministra hospodárstva Petra Žigu. Pasívne sa prizerá, ako špeciálny prokurátor Dušan Kováčik odkladá ad acta jednu kauzu za druhou. Sám sa vyhýba odpovedi, aké bolo jeho angažmán v kauze Gorila, kde sa mal stretnúť s Jaroslavom H. a piť počas ich rozhovoru kolu. A nakoniec preto, lebo sa usalašil v byte, ktorého prenajímateľ je dôvodne podozrivý z ťažkých daňových podvodov a nenapadlo mu sa z neho okamžite vysťahovať,“ uvádzajú predstavitelia strany Sloboda a Solidarita.

Takýto obraz predsedu vlády a strany, ktorú vedie, nie je pre občanov žiadnou zárukou, že výzvy na boj s korupciou sú myslené vážne. „Avšak napriek všetkému občania prípady korupcie sporadicky oznamujú aj na nižšej úrovni, teda tam, kde nesiahajú chápadlá Smeru-SD i jeho klientov a orgány činné v trestnom konaní majú výsledky. Ale na vyšších úrovniach, kde sa odohrávajú miliónové obchody so štátom, kde sa pohybujú oligarchovia a korupční emisári, kde fungujú kartely, tie zostávajú nedotknuté. Tam platí beztrestnosť, politicky krytá ústavnými činiteľmi typu Fico, Kaliňák, Žiga a Kováčik,“ upozorňujú liberáli.

Zdôrazňujú, že podmienkou, aby sa k slovu dostala spravodlivosť, je odchod týchto ľudí z funkcií. „Až potom sa skončí trestnoprávna imunita vyvolených a výzvy na boj s korupciou z úst nového premiéra nebudú len trápnym pokusom odvrátiť pozornosť od vlastných zlyhaní. Ak chce Robert Fico, aby občania udávali tých, čo berú úplatky, nech sám ide príkladom a udá svojich skorumpovaných spolupracovníkov,“ uzatvárajú zástupcovia SaS.

Richard Sulík, predseda SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

- Reklama -