MZV: Veľvyslanec Pobrežia Slonoviny odovzdal kópie poverovacích listín štátnemu tajomníkovi L. Parízkovi

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

Počas prijatia štátny tajomník L. Parízek ocenil úsilie súčasného vedenia Pobrežia Slonoviny pri zabezpečení hospodárskeho rastu, stability a procesu národného zmierenia v krajine. Tlmočil súčasne pripravenosť SR k posilneniu  bilaterálnej ekonomickej spolupráce a obchodu,  ako aj v oblastiach vzdelávania a výskumu.

Dezignovaný veľvyslanec Pobrežia Slonoviny vyjadril záujem na aktivizáciu vzťahov so Slovenskou republikou vo všetkých oblastiach spoločného záujmu. Pobrežie Slonoviny sa usiluje o rozšírenie spolupráce so zahranićnými partnermi vrátane SR s cieľom zabezpečenia ekonomického rastu najmä v oblastiach poľnohospodárstva, potravinovej bezpečnosti a energetiky.

Počas stretnutia si obaja predstavitelia taktiež vymenili názory na aktuálne medzinárodné a regionálne otázky vrátane migrácie a prípravy summitu EÚ – Afrika, hostiteľom ktorého má byť Pobrežie Slonoviny v novembri 2017.

Štátny tajomník L. Parízek na záver prijatia poprial dezignovanému veľvyslancovi Pobrežia Slonoviny L. G. Ouattarovi veľa úspechov počas jeho nadchádzajúceho pôsobenia v Slovenskej republike.

 

- Reklama -