Vyhlásenie NAJ k stavu republiky a 10 prvých zásadných krokov strany NAJ

0
Viktor Béreš (Autor: archiv)

Zlyháva celé Slovensko. Na Slovensku naďalej neexistuje právny štát! Chudoba a bieda našich spoluobčanov nadobudla obludné rozmery, pričom 9 z 10 ľudí žijú od výplaty k výplate a exekúcie s úžerou drakonicky ničia životy miliónov ľudí na Slovensku.  

STRANA NAJ preto predstavuje občanom Slovenska záväzne10 zásadných krokov pre nastolenie právneho štátu po nástupe k moci:

1. Vyšetríme kauzu GORILA aj súvisiace kauzy a polícia vyvodí  trestnoprávnu zodpovednosti voči jej aktérom. Nakradnutý majetok sa vráti do rúk štátu. 

2. Majetky zlodejov budú okamžite zablokované štátom. 

3. Zrušíme chobotnicu firiem oligarchov  tým, že ich zmluvy budú okamžite zrušené a už sa nebudú môcť  nikdy uchádzať o štátne zákazky, lebo budú na čiernej listine štátu. Chobotnica firiem oligarchie a finančných skupín (Penta, J&T a iné) je takmer všade prítomná. Slováci už nebudú otročiť na oligarchov a finančné skupiny. Oslobodíme miliardy EUR pre nový  chod krajiny. Vieme, ako dosiahneme prosperitu krajiny.

4. Len jedna všeobecná zdravotná poisťovňa a žiadne súkromné poisťovne napojené na VšZP. Ľudia už nebudú robiť a odvádzať odvody na zisky súkromných poisťovní, ktoré majú majiteľov na Cypre. Tento marazmus ukončíme radikálne a rýchlo. To čo iní len sľubovali my splníme.

5. Energetická sebestačnosť je pre nás nevyhnutná podmienka. Energetické monopoly sa vrátia späť štátu (elektrárne, SPP-distribúcia). 

6. Preveríme priebeh všetkých privatizácií od čias Mečiara a Dzurindu s následkami pre porušiteľov zákonov a pokiaľ došlo k obohateniu, tak dlhy voči štátu musia privatizéri doplatiť alebo majetok vrátia.

7. Vyšetríme vraždu Remiáša v zrýchlenom konaní.

8. Naštartujeme zdravotníctvo aj  školstvo. Chceme vychovávať zdravé a múdre nové generácie. Zdvojnásobíme až ztrojnásobíme  počet zdravotných sestier v nemocniciach podľa skladby oddelení. Platy budú upravené ako aj opatrovateľky v domacnosti dostanú  atraktívny plat od štátu, aby už neodchádzali do zahraničia. Potrebujeme vás doma na Slovensku.  

9. Podporíme sedliakov a zabezpečíme potravinovú sebestačnosť napriek kritike Bruselu. Slovensko je prvoradé a ešte raz prvoradé.

10. Zvýšime minimálnu mzdu do 1.000 EUR a min. dôchodok na úroveň min. 550 EUR. Súbežná radikálna daňová reforma a podpora živnostníkov a malých podnikateľov. Obrovský motor krajiny a hospodárstva SLOVENSKA uvedieme spoločne do chodu ! 

Ing. Viktor Béreš 

splnomocnenec prípravného výboru strany NAJ

www.strana-naj.sk

- Reklama -